check it NOW!!

Sunday, July 9, 2017

Jangan pernah menuntut kesempurnaan

Assalamualaikum... 

Remind for myself and others..

Semoga terus istiqamah menuju jannah Allah.
Semoga terus tabah dan berasa lebih bersyukur.
Setiap apa yang berlaku ada seribu hikmah.
Allah dah tentukan siap2 apa yang terbaik..

Tiada manusia sempurna...
Setiap kekurangan/kesalahan yang dilakukan... pasti ada balasan/akibat...
seterusnya pasti ada sinar kebahagiaan selepas itu kerana manfaat kekurangan itu ada kelebihan supaya kita menjadi orang yang lebih matang dimasa akan datang..  

Belajar bersyukur.....
Kekurangan pada kita tidak sama dengan kekurangan orang lain..
Kelebihan pada kita juga tidak sama dengan kelebihan orang lain..

Jangan pandang kekurangan kita pada kelebihan orang lain.. itu mcm tidak bersyukur pula...
&
Jangan pandang kelebihan kita pada kekurangan orang lain... itu riak pula...

Tapiiii....
Belajar untuk berfikir bahawa....
Setiap kekurangan dan kelebihan itu adalah untuk mematangkan kita dan untuk memantapkan iman kita... insyaAllah...

Doa yang baik2..
Cakap yang baik2..
Tulis yang baik2..
Fikir yang baik2..
InsyaAllah... dijanjikan yang baik2...
Jika bukan di dunia... di akhirat kelak..

-erin-

#bila_erin_berbicara
#doakan_saya_menjadi_lebih_bersyukur

Tuesday, July 4, 2017

Cendol waghih...


Assalamualaikum... 

Kali ni lempar belakang lagi... 

Raya ke 4 baru ni kitaorang balik kampung kat kuala pilah.. 
Korang tau tak katne? Negeri sembilan laaaa... 

Otw balik tu kami 2 kereta sempat lagi singgah kat cendol waghih.. 

Not bad..

Ada macam macam jenis ABC n CENDOL. 

enjoy pic ktorg dok makan cendol oke!

Sebelum sampai menunya..  berfoto la kami dibawah pokok..
.
.
.
.

Tadaaaaa..

Dari kiri atas : ABC biasa, cendol durian
Dari kiri bawah : Cendol pulut jagung , ABCD (D stand for durian )

Sedappp..

N ktorg enjoy minum pagi tu dengan semuanya.... 

Korang boleh try jg.. 

Taip cendol wagih kompem ada..


Salam sayang;
Erin

Spent time wif Family at beach

Assalamualaikum...

Aktiviti Lempar belakang terukk lagi..

Actually ni time pegi umah adik kat kuantan..
So pagi sebelum balik ke rumah, sempat lagi bersantai santai tepi pantai

kat balok i think... hehe lupa plak
Mama sewa khemah untuk keselesaan melepak di tepi pantai..

dengan angin sepoi sepoi tak reti bahasa tetapi sungguh mendamaikan

Syok... sesekali bersama keluarga..
more to rileks actually..

Husband erin siap tido dengan nyenyak Oke..
Bangun tido terus paw adik beli layang layang.. 
apakah?? abag ipar beliau.. huhu



See.. he enjoy his sleep in tent.. fuh!!

 

she enjoy in tent..


Angin sepoi sepoi tak reti bahasa !!

 

setelah pow adik.. 




nasib layang layang elok terbang tinggi diawangan


kesimpulannya.. we ols enjoy the picnic..


love,
erin

Gembirakan yang Tersayang " Sunway Pyramid "

Assalamualaikum....

Ni tahap Lempar belakang terukk ni..
Saje je nak abadikan kenangan bersama mama n adik bongsu dalam blog nih..

.
Alkisahnya bawa mama p kenduri anak kawannya di johan setia, klang
Memandangkan miggu tu kami memang FREE..
so apa salahnya berbakti kepada mama kan...

TQ mr. Husband melayan kami...

Even gambar semasa kenduri takde.. 
tapi sebelum balik tu, sempat jugalah singgah ke HO Shaklee ambil stok n bawa mama n adik jalan jalan dalam sunway pyramid.

Jom enjoy the picca!


ni dalam kereta baru otw ke tempat kenduri..


balik kenduri singgah HO shaklee yang lama.. 
















Thats All

ILOVEMYFAMILYSOMUCH

Love. Erin