check it NOW!!

Monday, April 4, 2016

Fraser Hill, Pahang : 1/2 day trip.. :)

Assalamualaikum...

hari tu.. x igt plk tarikh.. that i think ktorg akn dok lepak umh je weekend
skli husbnd ckp jom siap2 nk g jalan..
kita tnpa byk soal bersiap trus,, berjlan pny pasal.. 
hoorey la kan.. :D

so perjalanan diteruskan.. kami dr bentong, nk ke bukit fraser ni 
just halfway perjalanan ke raub.. masuk 1 simpang n trus je smpai jmp sign board kt bwh ni..
/


perjalanan plus minus dalam 2 hour jgk la..
even dekat tapi... die pny jalan.. paham2 jelah.. 
dah nama bukit kan.. berpusing2.. pening gak la..

1st place ktorg..



x main pon.. menikmati keindahan jer.. sebenarnya xde ape sgt pon kt sini... juz naik paddle boat tu je tarikannya... pusing2.. n then hbs.. hihi.. tp weols enjoy jgk tgk hijau2 kiri kanan depan belakang...

ha.. yg ni x taw nk describe cmne.. lokasinya sebelah Allan 's Water tu jek.. sbnrnye lebih kpd jualan syur2 n bunga2 yg boleh dituai or dipetik sendirik... unfortunately mse ktog g ni, musimnya baru hbs.. n byk dah hbs dikutip.. dieorg tgh tanam yg baru utk next musim... so mmg bukan rezeki ktorg.. :(

tanpa buang masa, gerak la ke tempat yang seterusnya,,
see view yg sgt mengancam.. macam panas kn...tp percayalah.. udara sejuk jgk.. x la membahang panasnya.. :) 




setelah penat pusing2 kt belah atas, kami trun semula untuk makan...
ktorg mkn kt kedai yang btl2 dpn menara jam tu.. tapi.. mls nk cite sgt sbb sgt2 not recommended...


menu yg best.. tp rasa yang kureng.. servis lagi laaaa...



akhir kata, penutup bicara.. hahaa... mestilahkne ada gambar di menara jam ni... ni husband tuan tanah blog.. wahaha.. kemain lg kn.. :D..
tq sbb bawa i  g sini.. even tmpt cm x bpe nk best.. tp i think.. the romantic place utk juz keep calm n jauh dari kesibukan kota.. ketenangan yang dicari bukan keserabutan yang sentiasa dihadapi..
majulah sukan utk negara.. eh.. tetibe !!!