check it NOW!!

Friday, January 29, 2016

ayam masak bali yang viral tuuuu

Assalamualaikum..

Salam Jumaat semua... hari ni sebab jumaat n rehat pon lama... so kita main masak2 yang viral sangat kt fb ye.. cara masak senang... rasa pon sdap sbb ade bau wangi2 serai n daun kari.. recommanded sgt taw korang...


Ayam masak bali 

serai- dititik
daun kari
*bawang besar-blend
*halia sikit-blend
*bawang putih-blend
*lada kering - blend
kicap
garam
gula

cara2 plak

tumis serai sampai layu sikit.. n then masukkan daun kari.. bg masak sikit.. jgn smpai hangus plk ye.. 
agak2la.. masukkan bhan bertanda* .. n tggu sampai garing ckit lada tu... masukkan kicap sikit bg warna cntik.. perasakan dengan garam n gula... 
settle!! see.. sennag kan.. selamat mencuba.






Saturday, January 9, 2016

Movie Review : DILWALE 2015

Assalamualaikum...

lame dah tak merepek dalam ni.. rindu nk berpok pek pok pek dalam blog ni.. tp seringkali ketandusan idea untuk mengarang.. taip2 delete.. taip2 delete.. last2 log out blog.. haha.. who cares kn.. bkn ade org nk baca sgt pon.. (ayt sedih la konon2) tp just niat utk masa2 lapang bkk sml entry lama2.. teeerkenang kisah n memori indah.. boleh buat iols tersenyum satu hari.. itu pon dah cukup bermakna kan... Opssss panjang pulak merepeknye..


Now, just nak share movie yang viral sangat skrg ni... bkn main lg review kawan2 dalam fb mengenai cerita Dilwale ni.. 
Actually, sy xdela teruja sgt nk tgk.. but. !!!! my hubby la.. beria2 nk tgk.. bcoz die mnt sgt ngan SRK.. haha sabojelah laki i ni... memandangkan sy jenis memahami lagi suweeettt, iols layan jelah.. 

dari mula sampai akhir cerita ni.. best jg.. drpda negatif side sampai la ke positif side.. kita kne ambl kira dalam setiap cerita yang kita tengok kn... 
rekomen jg utk korg2 semua tgk... best n kajol cantikkk sgt...  haish..
hihihi..

for the negative side : HIDUP DI DUNIA NI HANYALAH SEMENTARA.. JAUHILAH HIDUP DALA, BERMUSUH-MUSUHAN, BERBUNUH-BUNUHAN.. 

for the positive side : MAAF-BERMAAFAN SESAMA SENDIRI TU LAGI BAIK DAN HIDUP JUGA LEBIH BAHAGIA.. 



maybe akan ulangtayang semula tengok movie ni..