check it NOW!!

Friday, November 11, 2016

AIR TERJUN JERANGKANG !!!

Assalamualaikum... 

kita view cerita yang diperam sangat lamaaaa..
kisah kami sebahagian family pergi ke Air terjun Jerangkang, maran, Pahang..

nama je sok di maran,,
Itulah 1st time jejakkan kaki ke stu..


mulakan perjalanan


haaa nak masuk dalam tu sangat renyah tau !!
disarankan naik 4x4 , lori or kereeeta yang tinggi cc n yang x syg kereta.. haha !!

jalan mencabar sedikit.. 


nak smpai ke view yang menarik ni pon perlukan semangat yang tinggi tau.
pendakian merentasi hutan, air... 
mencabar sedikit tapi memang Worth it !!

dah sampai... mulut ni x henti2 berzikir 
memang Awesome n sangat menarik..

cantikk sangat

enjoy the view... 



haha.. mana tahan ntengok view je kalo xde sesi terjun menerjun ka..
bajet bajet Pandarela renung la..


Air yang berbeza warna...

 view perjalanan pulang dan pergi ke sana..

should try go there !!

salam sayang
erin

Monday, April 4, 2016

Fraser Hill, Pahang : 1/2 day trip.. :)

Assalamualaikum...

hari tu.. x igt plk tarikh.. that i think ktorg akn dok lepak umh je weekend
skli husbnd ckp jom siap2 nk g jalan..
kita tnpa byk soal bersiap trus,, berjlan pny pasal.. 
hoorey la kan.. :D

so perjalanan diteruskan.. kami dr bentong, nk ke bukit fraser ni 
just halfway perjalanan ke raub.. masuk 1 simpang n trus je smpai jmp sign board kt bwh ni..
/


perjalanan plus minus dalam 2 hour jgk la..
even dekat tapi... die pny jalan.. paham2 jelah.. 
dah nama bukit kan.. berpusing2.. pening gak la..

1st place ktorg..



x main pon.. menikmati keindahan jer.. sebenarnya xde ape sgt pon kt sini... juz naik paddle boat tu je tarikannya... pusing2.. n then hbs.. hihi.. tp weols enjoy jgk tgk hijau2 kiri kanan depan belakang...

ha.. yg ni x taw nk describe cmne.. lokasinya sebelah Allan 's Water tu jek.. sbnrnye lebih kpd jualan syur2 n bunga2 yg boleh dituai or dipetik sendirik... unfortunately mse ktog g ni, musimnya baru hbs.. n byk dah hbs dikutip.. dieorg tgh tanam yg baru utk next musim... so mmg bukan rezeki ktorg.. :(

tanpa buang masa, gerak la ke tempat yang seterusnya,,
see view yg sgt mengancam.. macam panas kn...tp percayalah.. udara sejuk jgk.. x la membahang panasnya.. :) 




setelah penat pusing2 kt belah atas, kami trun semula untuk makan...
ktorg mkn kt kedai yang btl2 dpn menara jam tu.. tapi.. mls nk cite sgt sbb sgt2 not recommended...


menu yg best.. tp rasa yang kureng.. servis lagi laaaa...



akhir kata, penutup bicara.. hahaa... mestilahkne ada gambar di menara jam ni... ni husband tuan tanah blog.. wahaha.. kemain lg kn.. :D..
tq sbb bawa i  g sini.. even tmpt cm x bpe nk best.. tp i think.. the romantic place utk juz keep calm n jauh dari kesibukan kota.. ketenangan yang dicari bukan keserabutan yang sentiasa dihadapi..
majulah sukan utk negara.. eh.. tetibe !!!


Monday, February 1, 2016

jauhi berkecil hati dan mengecilkan hati..

Assalamualaikum.... 

jumpa petikan ni dr fb... terkesan dihati... dan mahu sama2 kita perbaiki diri kearah yang lebih baik dan diredai Allah... insyaAllah.. 






Love,
 erin. 

Friday, January 29, 2016

ayam masak bali yang viral tuuuu

Assalamualaikum..

Salam Jumaat semua... hari ni sebab jumaat n rehat pon lama... so kita main masak2 yang viral sangat kt fb ye.. cara masak senang... rasa pon sdap sbb ade bau wangi2 serai n daun kari.. recommanded sgt taw korang...


Ayam masak bali 

serai- dititik
daun kari
*bawang besar-blend
*halia sikit-blend
*bawang putih-blend
*lada kering - blend
kicap
garam
gula

cara2 plak

tumis serai sampai layu sikit.. n then masukkan daun kari.. bg masak sikit.. jgn smpai hangus plk ye.. 
agak2la.. masukkan bhan bertanda* .. n tggu sampai garing ckit lada tu... masukkan kicap sikit bg warna cntik.. perasakan dengan garam n gula... 
settle!! see.. sennag kan.. selamat mencuba.






Saturday, January 9, 2016

Movie Review : DILWALE 2015

Assalamualaikum...

lame dah tak merepek dalam ni.. rindu nk berpok pek pok pek dalam blog ni.. tp seringkali ketandusan idea untuk mengarang.. taip2 delete.. taip2 delete.. last2 log out blog.. haha.. who cares kn.. bkn ade org nk baca sgt pon.. (ayt sedih la konon2) tp just niat utk masa2 lapang bkk sml entry lama2.. teeerkenang kisah n memori indah.. boleh buat iols tersenyum satu hari.. itu pon dah cukup bermakna kan... Opssss panjang pulak merepeknye..


Now, just nak share movie yang viral sangat skrg ni... bkn main lg review kawan2 dalam fb mengenai cerita Dilwale ni.. 
Actually, sy xdela teruja sgt nk tgk.. but. !!!! my hubby la.. beria2 nk tgk.. bcoz die mnt sgt ngan SRK.. haha sabojelah laki i ni... memandangkan sy jenis memahami lagi suweeettt, iols layan jelah.. 

dari mula sampai akhir cerita ni.. best jg.. drpda negatif side sampai la ke positif side.. kita kne ambl kira dalam setiap cerita yang kita tengok kn... 
rekomen jg utk korg2 semua tgk... best n kajol cantikkk sgt...  haish..
hihihi..

for the negative side : HIDUP DI DUNIA NI HANYALAH SEMENTARA.. JAUHILAH HIDUP DALA, BERMUSUH-MUSUHAN, BERBUNUH-BUNUHAN.. 

for the positive side : MAAF-BERMAAFAN SESAMA SENDIRI TU LAGI BAIK DAN HIDUP JUGA LEBIH BAHAGIA.. 



maybe akan ulangtayang semula tengok movie ni..