check it NOW!!

Friday, April 10, 2015

makan2... deen buger bakar di bentong..

Assalamualaikum....

baru2 ni kami sempat la menyinggah mkn kt deen burger bakar..
location die kt medan selera kg. baru bentong..
tmpt mcm terserok ckit..
kedai kedua  dari toilet kt tgh2 tu..
ala.. kalo nmpk kedai yg cm comey n pelik ckit tu yelah..
haha
sgn plk nk tgkp gmbo pintu die yg unik tu..
t g lg.. aku try tebalkn muka tgkp gmbr ea..
:P

mle2 dtg.. tgk2.. eh2.. seat die cntik la.. 
dok lua r kami.. 
nce2 ats meja die....
wah.. cm best jer..


kerusi meja die... cntikk kn.. :)
actually dieorg gne sistem aoder n bayar di kaunter..
senang tokey kn
xyh ambik ramai pkerja..


see gelas die.. comey..

ade pesanan lg


ni air iol la.. :)

ape nth nme burger ni.. hubby ckp OK la..

ni burger tuan tanah.. burger double trouble
ade daging bakar n ayam yg cm chicken chop tu digorenf tepung
nyummy.. 

wasalam...
selamat menjamu selera

Wednesday, April 8, 2015

sahabat vs kawan

Assalamualaikum...

SAHABAT vs KAWAN


bagi aku.. ade bezanya sahabat dan kawan.. teman juga begitu...
pendapat 6 sen aku...

kawan adalah... 
perhubungan yang terjalin pada diawal-awal perkenalan..
kawan biasanya perjumpaan dan perhubungan dalam masa yg singkat
kawan juga akan kita dapat di tempat belajar, tempat kerja, dimana-mana sahaja..
kawan akan datang dan pergi begitu sahaja..
just like that.. petik jari... kawan datang la... 
once u petik jari lg.. kawan boleh pergi cmtu je..
itulah kawan dalam istilah aku...
terima kasih kawan.. aku ada ramai sgt kawan.. 
mana2 aku pergi.. korglah kawan

teman pula ialah..
perhubungan yang terjalin setelah menjadi kawan..
mula dengan kawan.. tetapi bezanya.. teman x pergi cmtu je... 
teman adalah peekenalan dalam jangka masa yg panjang.. tp susah untuk selamanya..
teman masih boleh contact kite walau mne kite berada..
kite masih boleh bercerita mcm2 ngan teman..
teman x pergi mcm tu je seperti kawan..
terima kasih teman.. bila aku stay disatu2 tempat dlm jgka massa yang lama..
 koranglah temanku.. sentiasa mengisi masa2ku..

in the middle antara teman dan sahabat
ada juga tgh2..
aku ada beberapa teman+sahabat ni..
akan ada disisi bila aku btl2 perlukan..
sentiasa bg kata2 galakan..
bak kata orang... jauh dimata dekat dihati..
sebab kamu-kamu juga ada komitmen sendiri yg lain...
sahabat....
ianya gabungan dari kawan + teman = sahabat..
permulaan sebagai kawan... berlanjutan kepada sahabat yang boleh cerita mcm2..
yang sentiasa bergembira bersama
yang susah bersama
yang sentiasa berada bersama kita tika diperlukan.. 
terima kasih kamu-kamu... ada segelintir yang aku namakan teman dan sahabat ini
kamu2 sentiasa dihatiku... kamu2 sentiasa dirinduiku..

kawan + teman + sahabat + sahabat sejati = imamku
sahabat sejati... duniawi syurgawi..
susah utk mencari sahabat sejati..tp... 
kamu sahabat dunia akhirat ku..
kamulah suamiku,,
sahabat sejatiku..
syurgaku..


A LOT OF LOVE.. TO ALL OF U...
xkira kamu-kamu kamu itu siapa dihati aku..
owh..... nak lap air mata jap :'(

wassalam