check it NOW!!

Monday, December 7, 2015

" CHECKMATE Grill N Pasta "

Assalamualaikum...

sejak 2 menjeak ni suka sgt review kedai makan orang
Ohoi.. suka sangat mkn kn..
x sedar diri makin bam bam ni,,,

ni nk crite pasal kedai makan 
checkmate grill n pasta..
kedainya bkn la seperti restoran... bkn juga gerai..
camne nk cite ea..
die ltk lbh krg cm garage rumah je..

tp this look Ok..
taste Best.
hihi jom try..


menu makanan..
western.. mmg Terbaikkk


menu minuman... best

dari kiri : asam boi ais , fresh orange laichi... 

grilled salmon with spicy creamy sos.. 
 yang ni sedap... xdela pedas sangat.. tp cukup utk tidak rasa muak.. 
sebab cream die creamy sgt... ada pasta cikit bwah salmon tu..

mixed grill
yg ni sedapppp... portion besar jgk..
meat, lamb, chicken... all in one.. hihi juga ada pasta dbwah timbunan protien





Tuesday, November 10, 2015

swiss garden hotel & residence malacca

Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. Tahun ke3 sudah kami husbnd n wife
Syukur Alhamdulillah..
ops,, bkn nk cte yg tu..
TP nk share tentang hotel yang kami pegi

Melaka?? ramai yg tahu kami berhorney ni melaka
ramai jg yg persoalkn... bkn ape.. kerap juga dulu2 ke melaka..
tp kali ni pegi untuk meneroka tempat yg belum pernah kami teroka
#jangankecamkami..

Hotel yang kami menginap ni sgt2 best n service sgt2 baik.. ( time kami datang ni )
Serious,,, kami happy disini..
recommend sgt
so now.. 
enjoy the picca



hotel pny lift.. 

mesti tukar lift disini dari parking untuk ke bilik hotel
b8fast juga ditingkat sini.. garden tarracce
untuk ke mall the shore juga boleh dari sini

touch room card here untuk naik ke bilik...
security for guest,,

kejutan menjadi..


see.. toilet boleh nampk dr bilik..
don't worry.. ada tirai.. hik


dari tingkat kami.. tingkat 23...
pool, gym.. segala bagai di tingkat 9...


nk tggu lift...
bergaya sungguh tempatnye

gym..

diantara 2bangunan hotel dan residence

naik cruise jom... termasuk plk yg ni..
tibai jelah

hari last before balik.. 
kami bergurau senda mandi manda di infiniti pool
syokk
seronok..
x puas..


see my husband.. mencari ketenangan katanya

my love one


yang akan repeat 3,4 tahun lg,,
insyaAllah..
sbb nk pegi negeri lain pula,,,, :D

Monday, September 28, 2015

Roda-roda kehidupan & saat kita berada dibawah roda itu.. maka bersabarlah.. :D

Assalamualaikum....

kata suami.. HIDUP KITA NI IBARAT RODA..

pic dr en.google..

why why why en suami ckp mcm tu..

sy ditimpa 1 musibah.. 
sedih sgt.. selalu n selesa sangat selama ni berada diatas roda mybe..
ada masanya Allah letakkan saya dibawah roda itu
supaya saya tidak terus n terus leka..
positifkn saya..
MESTI !!!! positifkan diri...

Hope One day Allah makbulkan doa2 saya n family supaya
musibah itu pergi jauh2 dari kami..
dalam menghadapi dugaan ni.. must...
dekatkan diri dengan ALLAH...
Alhamdulillah.. aku redha..
bersangka baik dengan ALLAH..
aku sedang diUji... >.<

* saat sedih saya menyalahkan takdir.. 
mengapa saya.. mengapa saya suami.. 
saya sedih.. x tertanggung.. 
kata suami : "Hidup kita ni ibarat roda.. 
kadang-kadang kita diatas... 
n sekarang awk berada dibawah roda tu.. 
maka bersabarlah.. 
insyaAllah ade hikmah.."
tq en. suami.. 
sentiasa ada diasaat musibah 
yang tidak dijangka ini.. 


Wednesday, September 23, 2015

MY HUSBAND FAV... PUDING RAJA


Assalamualaikum...

today nk smbung story pasal,,,
my husband fav..
puding raja..

beli kat pasar malam bentong je pon..
tp tiap minggu mesti pergi n beli tu je semata2..
korang agak???
mmg menepati selera husband sy yg agak cerewat bnd manis2 ni..
tp yang ni mmg dia suka...

TADAAAAA
INILAH DIE...
DIMAKAN DAN DIPADANKAN DENGAN..
-
-
-
-
I THINK.
INI SUSU CAIR YANG DIMASAK...
PERNAH TRY BUAT.. TP X MENJADI SESEDAP BELI
MUST TRY HARDER KOT..
SBB HUBBY SUKA..


p/s

if ade yang pandai buat..
leh bg resepi x?
dah try cri n google.. 
tapiiii
google pon x dpt lg capai standard yg nk..


NASI MAQLUBA AYAM AL BAYT..... semudah ABCD... hikhik :D

Assalamualaikum....
arini bkn nak cerita pasal resepi bagai
tp nk cerita pasal makanan sedap yang boleh dibuat dirumah
ikut cara2nya...
konpem jadi...
mak mentua pon puji... ahaks >_<
OKey OKey
/
/
/
/
opss.... saya bukan jual produk ea..
just nk share.. mne r taw kn...
if ade yg tebekenan.. leh cri stokis2 yang berdekatan..
sedikit idea untuk rumah terbuka.. 
masaknya pon senang...

MOSTLY SEMUA DA TRY BUAT DAH..
CUMA YANG TINGGAL NASI MANDY KAMBING YAMAN
SAHAJA BELUM TRY LG... NEXT TIME MYBE..

INI ADALAH APA YANG ADA DALAM KOTAK..
* BERAS PANJANG2
* REMPAH TUMIS
*REMPAH SERBUK

SEE..... SUNGGUH MENYELERAKAN...
ACTUALLY.. YANG ATAS NI ADALAH NASI MAQLUBA AYAM....
THAT'S Y LA NASINYA BEGITU SETELAH DITERBALIKKAN DARI PERIUK...
RUPANYA MCM BERCMPUR ADUK KAN..
TP RASANYA.. AMAT MENYELERAKAN....
NASI MAQLUBA = NASI TERBALIK
INILAH RUPA NASI MAQLUBA SETELAH DITERBALIKKAN..
ADA TOMATO, TERUNG BULAT, KENTANG,
nyummmyyy... 

SOS...
SEDAP.. PEDAAS2 MASAM CMTU..
RESEPI ADA DBELAKANG KOTAK
SALAD
I LUV IT SO MUCH
RESEPI JUGA DIBELAKANG KOTAK.. >.<

AYAM YANG DIBAKAR GOLEK2 DALAM KETUHAR..
MENGGUNAKAN REMPAH YANG DISEDIAKAN,,,
nyummmy...
FOR BETTER TASTE.. ELOK PERAP SEMALAMAN...

LAST BUT NOT LEAST....
NASI MAQLUBA...
SELAMAT MENCUBA UOLSS...

P/S :
if ade yg teringin or mengidam tu.. 
boleh je sy tlong belikan..
rm15 + postage la ye..
tp if tempat korg ade... 
leh r bli sendirik...
jimat kos postage kn.. :D



Friday, September 11, 2015

15/6/2015 - zumba.. aloha.. hawaii nite..

Assalamualaikum...

Aloha.... hawaian nite utk zumba..
ni btl2 lempar belakang punya cerita... 
dah lama berlalu... tp disebabkan gmbr ade dlm draf
sy ceritakan la jgk...

Actually...
 zumba ni best bg yg bosan utk bersenam secara serius... 
konsepnye senaman dalam tarian kekdahnye
Syok jgk xtvt ni..
tp yg aku lmh ckit.. die buat malam sgt..
after isya'. 
Hurm.. tu byk skip kelas tu..

Gambar2 dibawah ni diambil time last zumba b4 ramadhan baru2 ni..
Organizer wat tema
kami pon mengikut tema..
so.. enjoy the pic..

aku n adeq ayu..

weols... enjoy..

kanak2 ribena..

kami


ade juga dpt cabutan bertuah..
alhamdulillah...




our instructor
kak june..

Da.... wassalam... 
spe2 area bentong, pahang
moh le join...

Healthy lifestye..

Love, 
erin

Friday, July 24, 2015

SYAPIK & SYIDA WEDDING DAY..

Assalamualaikum..

ni cte throwback pny.... 
hihi layan pic di wedding syapik n shida..
actually mjlis jmput menantu kazen sy syapik bru2 ni..

tema purple...