check it NOW!!

Saturday, September 20, 2014

Kau Kawan,sahabat dan teman

Assalamualaikum..


                           

KAU Kawan, Sahabat dan Teman

dengar2 lagu ni.. teringat kawan, sahabat dan teman.. yg org skrg panggil BFF kn.. ye.. kuakui.. aku juga mempunyai sahabat yang sentiasa ada dikala suka dan duka.. ramai sgt.. tp.. aku ceritakan yang benar2 aku syg... ye.. aku syg semua kawan2 aku.. tetapi.. adelah yg dipanggil BFF kn..

WANY.. ye kamu sahabat,, since kecil kami knl.. seigt aku sejak darjah 4 or 5 kn... sekolah rendah, wany sekolah kt SRJK(c) Maran.. dan aku plk... SKMaran.. ye kami sekolah lain2.. tp knl sbb KAFA disebelah petang sahaja.. mase tu umh pon jauh2 lg kn.. sbb wany dok kuarters pej pertanian.. .. tp pertalian persahabatan tu tetap berlanjutan.. no matter what.. hihi... habis sekolah rendah, aku masuk SMKMaran, n wany ke SMAAL-Khairiah , temerloh.. haha.. still berkawan baik lg.. jrg2 jmp.. next year tu, adik aku plk ke sekolah yg sme ngan wany.. time tu kelakar.. mcm bercinta plk.. berutus2 surat kn.. see... cmne ALLAH permudahkan persahabatan kita... cmne ALLAH merestui persahabatan kita... form 3 aku ke SEMENTA n wany form 5 da kesekolah SMKM 2.. Form 6 plk.. aku ke SMKM n wany juga ke SMKM... so we r same class, same courses, same everything.. g skolah sme2 sbb wany da pndah kt qrts kerajaan yg dkt jgk ngan rumah aku.. after form 6, wany dpt ke separa perubatan SPA utk nurse.. aku plk ke UUM sintok.. jauh.. semula.. still berkawan... so now.. aku kawen.. wany pon da kawen.. ade baby faiq yg hensem.. still we r BFF.. sayang ko sahabat.. ko sntiasa mase aku senang n susah.. ade ketika aku ketawa dan sedih.. ko tetap ade walaupun nmpk byk sgt kekurangan diri ku... TQ sahabat..

QID.. ye ko la Qid.. hihi.. kawan yang aku kenali since di UUM.. budak Pekan, PAhang... sempoi, gle2,, tp tegas n ntah pape.. haha.. No No.. aku TIPU... ko kwn yg baik.. sahabat yang memahami.. teman yg gile2.. walaupon kite lebih rapat di tahun2 akhir.. bnde tu x berhenti takat ctu je.. Ok2.. aku akui.. aku syg ko jgk Qid... ko la BFF aku.. sentiasa ade bila aku memerlukn ko.. tp ko kne taw jgk.. aku sentiase ade utk ko.. ble ko perlukan or X perlukan aku.. ahaks.... aku terharu sgt.. mse wedding aku, ko n ina.. ade dicc aku.. dr pg plk tu.. pg2 ko dah sampai kt umah aku.. sumpah aku terharu.. luckily ALLAH temukan aku ngan ko.. ko sggup jd pengapit aku lg.. pergh.. ALLAH je yg taw hati aku.. tq taw.. So Now, aku kt semenanjung n ko kt SarawaK.. jauh btl benua kita.. but teknologi yg canggih ni x pnh memisahkn kita kn.. eceh.. ayt saastera plk... ko jgn muntah hijo plk bce cite aku ni.. hihi.. ok.. sayang ko sahabat.. ko sntiasa mase aku senang n susah.. ade ketika aku ketawa dan sedih.. ko tetap ade walaupun nmpk byk sgt kekurangan diri ku... TQ sahabat..

so sekian,,
jgn terase kalo sahabat yg lain tidak dicerita..
Sayang Kawan2 semua.. 
luv u..

No comments: