check it NOW!!

Saturday, January 19, 2013

:: bersyukurlah kamu ::

assalamualaikum...
 
 
Sabda Rasulullah saw :
“Sesiapa yang tidak bersyukur dengan nikmat yang sedikit, nescaya dia juga tidak akan bersyukur dengan nikmat yang banyak dan sesiapa yang tidak berterima kasih kepada manusia nescaya dia juga tidak bersyukur kepada Allah SWT”.( Riwayat al-Tirmizi)
 
 
semoga aku x tergolong dalm golongan yang TIDAK TAHU BERSYUKUR.... .. mls nk ckp lebey2.. dh tolong tu x taw nk bersyukur.. if x nk lg bnd tu ckp r elok2.. ni men ckp bia semua org dgr.. agk2 r.. stress,,,,
 
sabr ezrin sabar..
 


“Demi sesungguhnya! Kami akan menguji kamu dengan sedikit perasaan takut, kelaparan, kekurangan dari harta benda, jiwa serta hasil tanaman. Dan berilah khabar gembira kepada orang-orang yang sabar. Iaitu orang-orang yang apabila mereka ditimpa musibah, mereka berkata:

“Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali. Mereka itu ialah orang-orang yang dilimpahi dengan berbagai-bagai kebaikan dari Tuhan mereka serta rahmatNya; dan mereka itulah orang-orang yang dapat hidayah”
- (Surah al-Baqarah 155-157).

“Tidak seorang muslim pun yang ditimpa keletihan, penyakit, susah hati, sedih, disakiti orang, derita, sehingga jika sebatang duri menikamnya, kecuali Allah memadamkan dengan itu semua dosa-dosanya”
- (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)
 
 
wassalam,
 

No comments: